Go to Top

DM i Skills 2017

Danmarks dygtigste bygningsstruktører !

 

alexander-juhlin-jensen-mille-christine-eriksen-undervisningsminister-merete-riisager        alexander-juhlin-jensen-mille-christine-eriksen-2  

Foto: EUC Sjælland / Mads Sørensen

 

Det var to lærlinge fra EUC Sjælland i Næstved, der lørdag eftermiddag blev kåret som danmarks bedste bygningsstruktører ved DM i Skills 2017. Mille Christine Eriksen fra Per Aarsleff A/S og Alexander Juhlin Jensen fra C.C. Brun Entreprise A/S, har i tre dage gået op og ned af hinanden fra solen stod op, til den for længst var borte igen. Konkurrencen og den efterfølgende præmieoverrækkelse fandt sted i Gigantium i Aalborg, hvor undervisningsminister Merete Riisager, for øjnene af 3000 tilskuere overrakte trofæ og diplomer.

 

22 timer har makkerparret fra Næstved haft til at lave et bro-dæk. Det tidskrævende arbejde bestod af først at opbygge en forskalling til betonen. Dernæst at klippe, bukke og binde armeringsjernet for efterfølgende at støbe i formen. Lørdag formiddag blev forskallingen fjernet og tilskuere havde mulighed for at se de færdige opgaver inden fagspecialister bedømte opgaverne.

 

Samarbejdet mellem Alexander og Mille opstod, da de i optakten til de regionale mesterskaber i efteråret mødtes for første gang. Dengang opdagede de, at de hver især havde nogle spidskompetencer, som kunne forenes. Netop spidskompetencer blev sat i spil, da Alexander har sine styrker i opbygningen af forskallingen, mens Mille er har sine forcer i armeringen. Ved regionsmesterskaberne løb parret med sejren – og det gjorde de også idag!
Opgaven skulle løses mens tilskuere kunne stå og betragte deres arbejde. Et intenst forløb, som både var hårdt for hovedet og for kroppen. Heldigvis var der god opbakning fra faglærer Steffen Halberg fra EUC Sjælland, som har trænet holdet op til danmarksmesterskaberne. Lørdag var forældre, kærester og repræsentanter fra firmaerne mødt op, for at se de færdige opgaver og overvære præmieoverrækkelsen.

 

30.01.2017